Остров Миконос / Държава:Гърция

Миконос – където нощният живот никога не спира…

МИКОНОС – Най-космополитнитят остров, където нощният живот не спира и през деня и често сравняван с остров Ибиса. Счита се, че това е най-скъпият остров от всички в Гърция, предпочитано място за  представители на световния хайлайф. Миконос посреща гости от цял свят и неофициално е обявен за гръцката столица и оазис за хомосексуалисти. Освен всичко Миконос е и много красив – планински релеф, дълги пясъчни плажове, които са добре организирани за туристи, малки параклиси и вятърни мелници, очарователни малки селища. Всичко това в комбинация прави острова в мястото, където никога не може да се скучае.

Столицата на острова е Хора, където е концентрирана и по-голямата част от туристите. Второто по големина селище е Ано Мера (8 км от Хора).

Плажове: Парадайз, Супер Парадайз, Елиа, Парага, Платис Гиялос са сред най-известните плажове на острова, съответно и най-посещавани. Агиа Анна и Агиос Йоанис са местата, където можете да избягате от шума и навалицата.

Не пропускайте да посетите: Малката Венеция – квартал в Хора; Вятърните мелници над Хора; Манастирът Панагия Парапортиани – най-сниманото място на острова; остров Делос – свещенният остров, където според легендите е роден Аполон; Морският фар.

Настаняване: хотели от всички категории, студиа и апартаменти.