2013

май

11
 

ЕКСКУРЗИЯ В ГЪРЦИЯ – от Варна и Бургас

ПРОГРАМА

Отпътуване в 21.00 часа от Варна (ул. „Антим І”), в 23.00 часа от Бургас (бензиностанция „OMV’, срещу „Мак Драйв“) – нощен преход.

първи ден
Рано сутринта пристигане  в Кавала. Обзорна обиколка на стария град: имарет, крепостната стена с акведукт, църквата ”Успение Богородично”, къщата на Мохамед Али и паметникът построен от жителите на Кавала от благодарност за делата му. Разглеждане на новата част на града, старото и ново кметство, тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард с огромни палмови дървета и др. Ще имаме възможност да опитаме вкусния гръцки гирос. Свободно време. Отпътуване за Катерини Паралия и настаняване в хотел 2/3*. Нощувка.

втори ден
Закуска. В 9:00 часа отпътуване за Метеора – комплекс от скални манастири, които са построени върху отвесни скали с причудливи форми. Техният брой е 24 и са включени в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на  някои от манастирите. Посещение на работилницата за изписване на  икони и магазин за сувенири. Спиране в градчето Каламбака, което се намира в подножието на природния феномен. Там се намира резбарска школа, уникална по рода си в Гърция. Свободно време за обяд и разходка. Отпътуване за Катерини Паралия преминавайки през долината на река  Темпи. Посещение на параклиса „Света Параскева” и чудотворните „извори на Афродита” с лековита и светена вода, които се разположени в полите на Олимп.  Връщане в Катерини Паралия късно следобед. Нощувка.

трети ден
Закуска. Свободно време. По желание (при минимум 25 човека) целодневна екскурзия до Едеса и Вергина. Името си дължи на богатството си на вода, водопади и зеленина, като най-голяма слава на града са донесли знаменитите водопади. Зад тях се крият пещери със сталактити и сталагмити. Пешеходна разходка и фото пауза из красивия град със славянското име Воден. Отпътуване към Вергина за посещение на гробницата на един от най-великите представители на македонската династия – Филип Македонски и разглеждане на руините на древния македонски дворец. Връщане в Катерини Паралия следобед. По желание посещение на таверна където под звуците на сиртаки и с аромата на узо ще се насладим на гръцката музика, ще потанцуваме и ще опитаме от вкусните гръцки гозби.  Нощувка.

четвърти ден 
Закуска. В 9:00 часа отпътуване за Солун.  Панорамна обиколка на крайбрежния булевард „Ники”с Бялата кула, паметника на Александър Македонски, посещение на църквата „Свети Димитър” – Солунския Чудотворец, където се намира гроба на светеца, Ротондата и арката на Галерий. Свободно време за разходка по площад „Аристотелес”, крайбрежната улица с кафенета, магазини и колоритния Солунски пазар. Отпътуване за България. Пристигане във Варна рано сутрин на следващия ден.

цена включва:

 • транспорт с туристически автобус с климатик , TV- AUDIO
 • 3 нощувки със закуски в хотел 2/3*
 • обзорна екскурзия на Кавала
 • панорамна обиколка на Солун
 • еднодневна екскурзия до Метеора, Каламбака и дефилето на река Темпи
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • медицинска застраховка
 • всички пътни и административни разходи.

цената не включва:

 • целодневна екскурзия до Едеса и Вергина – 25 евро
 • посещение на таверна с музика на живо и включена вечеря – 25 евро
 • входни такси за посещаваните обекти – всеки манастир по 2 евро
 • крепостна стена в Кавала – 2 евро
 • входни такски Солун – 5 евро
 • гробницата на Филип Македонски – 8 евро възрастни, 4 евро пенсионери ,студенти и ученици – безплатно срещу представяне на студентска или ученическа карта / бележник
 • доплащане при отпътуване от Добрич (при минимум 10 човека) – 12 лев

  а

 

 

Цена: 335 лв

Дни: 4 дни / 3 нощувки

Дестинация: Гърция

 

Запитване за офертата:

Не сте попълнили задължителните полета !

Не сте въвели валиден e-mail !